Vores Kaffefarm i Ecuador .

Siden 2012 har Aekvatorkaffe kørt rundt med en mobil kaffebar i Danmark og lavet god kaffe til forskellige arrangementer.

I 2013 begyndte vi at importere vores kvalitetskaffe direkte fra vores kaffe farm, El Quinde, i Ecuador, hvor min bror Michiel dyrker arabica kaffe af den bedste slags.

Hvor der først var græsmark (i 2008) med køer, blev der plantet mange træer, og nu bliver der dyrket en kvalitetskaffe på højeste niveau, mest arabica sorter som ‘Caturra Roja’, men også ‘Tipica’ og andre sorter.

kaffe fra Ecuador handplukket kvalitetskaffe fra El Quinde kaffefarm

Og vi kunne se at kolibrien, og mange andre fugle arter og dyr, kom tilbage efter 10 års kaffedyrkning, hvor skoven blev genetableret…

Efter høsten, som regel i juni, juli og august, bliver bønnerne fragtet til Danmark, hvor de bliver ristet i vores kafferisteri, så du kan få kvalitetskaffe fra Ecuador til en god pris.

Hvorfor dyrker vi kaffe i Ecuador?

Tandayapa Valley

Som en del af et lokalt initiativ til genoprettelse af naturlandskabet startede tre farme med ideen om at bruge kaffe til at genskabe naturen med den oprindelige vegetation , hvor indtil da kun køer græssede jorden. Nu, tyve år senere vokser der en naturlig skov med kaffebuske i undergrunden.
Den første farm, Tandayapa Gardens (28 ha., 1700 meter over havets overflade) blev oprettet for at omdanne det tidligere eksisterende græsareal til en naturlig skov. Kaffe dyrkning har været et middel til dette.
Doña Rosa fra den nærliggende gård fortalte mig: “Kaffe vokser ikke her! Det er for vådt og for koldt. Pisterne er for stejle, og jorden er for sandig . Ingen har nogensinde dyrket kaffe her! ”
Hun havde ret i en vis grad. Selv om det bestemt ikke er det mest nemme sted at dyrke kaffe, produceres der nu en kaffe af absolut top karakter.

Ecuador kaffe El Quinde

Forskellen er dog først at skabe et levested, hvor kaffe kan vokse. Man skal skabe de bedste betingelser for kaffeplanterne. Kaffeproduktionen i sig selv hjælper igen med at retfærdiggøre investeringen i at gøre det, Og til at plante andre træer, der ikke nødvendigvis producerer en indkomst.
På en anden gård i dalen er Reserva el Quinde (430 ha., 1700 – 2100 meter over havet), hvor størstedelen af ​​det bjergrige landskab er reserveret til bevarelse af en primær subtropisk højlandskov og beskyttelse af alle arten af ​​flora og fauna i den. Det er en monument af uberørt skov, der undslippede bølgen af ​​skovrydning, som har været i gang de sidste 60 år i regionen. 
Men en del af gården var bevidst brændt ned for tredive år siden for at plante Eucalyptus træer. Skør, jeg ved det! Men tiderne var forskellige da.
Dette gav mig ideen om at omdanne denne Eucalyptus skov tilbage til en naturlig skov ved hjælp af kaffe. I dette tilfælde var målet ikke kun at begrunde bekostning af det, men desuden er det meningen at skabe en indkomst, der kan bidrage til at beskytte den økologiske reservat på lang sigt, økonomisk og juridisk.

Ecuador kaffe

kaffeplante i underskoven.

Den tredje gård i dalen, Tambo Tanda (ca. 200 ha.), har for nylig begyndt at plante en første 2000 træer af en lokal Alder-træart. Om to år vil vi også plante kaffe der i en højde på 2000 meter over havets overflade. I en anden fase, når kaffetræerne er to år gamle, vil vi plante flere af de lokale indfødte træer, der også blandes med kaffen. Desuden er ca. halvdelen af ​​denne gård et bevaringsområde, der grænser op til det allerede eksisterende naturreservat ‘El Quinde’ (se ovenfor).

kaffe Ecuador

En af de vigtigste vildtlevende arter i denne region er den Spectacled bjørn. Dette er en art, der kræver meget plads til at bevæge sig rundt, mens den flytter fra reservat til at reservat . Ved at genoprette jorden til dets oprindelige tilstand af biodiversitet, vil ikke kun bjørnen, men mange andre arter kunne komme tilbage til regionen. Målet er at invitere andre landmænd til at deltage i bestræbelserne på at skabe dette voksende område af økologisk korridor. På internationalt plan er dette område en del af en biologisk region, som deles mellem Colombia og Ecuador og er en del af den økologiske korridor kaldet ‘Choco-Andes’.
Det skal imidlertid nævnes, at det ikke kun drejer sig om bevarelse af biodiversiteten eller om bevarelse af vandområder. Det handler om forvaltningen af ​​et sundt miljø, hvor mennesker og natur kan eksistere sammen. Den bedste måde at beskrive dette på er at kalde det ‘Jordforvaltning’. Og en vigtig del af det er det ‘landvindende’ initiativ, nemlig at  tilbagebringe det land , der var tabt for skovrydning og økologisk nedbrydning.

Ecuador kaffe blomstkaffe fra regnskoven   kaffe flora                    

 

Den lokale handlingsplan vil bidrage til at få det meste af områdets vitalitet tilbage , med den hjælpende hånd af mennesker, der tager ansvaret for naturen. Som led i denne tankegang kan de økonomiske aktiviteter finde sted, fordi de hjælper med at genoprette og opretholde det levende system, hvis det styres ordentligt!  Mange landbrugsejere i regionen har gjort dette frivilligt til en vis grad.

kaffe Ecuador . aekvatorkaffe

kaffe blossom


. En del af gården er afsat til at bevare og beskytte lokale oprindelige arter af flora og fauna og at bevare vandressourcerne til husholdningsbrug. Lokal praksis med arealanvendelse har hidtil ikke hjulpet til at forbinde disse områder med et netværk af bæredygtig landbrug. Landmandene ved ikke, hvordan man kan kombinere det moderne landbrug med naturlige jordforvaltningspraksis, der gør det muligt for den økologiske regenerering at finde sted. Vores økonomiske system falder ikke helt sammen med brugen af ​​at anvende økonomi til bæredygtig jordbrug, hvor naturen ikke bliver ødelagt , men genoprettet