Las Manos ,  Honduras.

Vi har et samarbejde med Las Manos Coffee fra  det sydlige Honduras. Det er igennem Claudia Albir , som har boet i Danmark, at vi fik bekendtskab med kaffe fra hendes kaffefarm som ligge tæt på grænsen med Nicaragua og blev grundlagt i 1940.

I 2015 begyndte Claudia og Sabrina Albir , 3. genaration i familien, at søge efter en måde at skabe fremgang og bæredygtighed i høsten på kaffefarmen og være i stand til at betale folk, der arbejder for dem . De besluttede at skifte til økologisk kaffedyrkning for at sikre sikkerhed til deres medarbejdere og skåne miljøet. De innoverer også med deres kaffe for at bringe den bedste smag ind i koppen. Deres håb er at vokse og få økologisk certificering på deres kaffe og opsætte et familiebibliotek for børn i landsbyen.

honduras kaffe, vasket arabica

kaffe bliver pillet fermenteret og vasket

Cloudforestcoffeefarms , Ecuador

Quality coffee from Restored Ecuadorian Cloudforest

Siden 2013 har Aekvatorkaffe været stolt af at have speciel kaffe , med top kvalitett fra vores kaffefarm , El Quinde , i Tandayapa, Ecuador, Hvor vi dyrker kaffe på stor højde med skyggetræer i meget bio diverse omgivelser. Det er blevet til kaffe direkte fra regnskoven.  Michiel Verkade, broren af grundlæggeren af Aekvatorkaffe , begyndte at dyrke kaffe 2008 på sin land, som han begyndte at genbeplante og restaurere ti år tidligere. Nu er mange kolibrier , andre fugle arter og dyr vendt tilbage og nyder skoven , mens du vil nyde kaffen her i Danmark.  Dyr som vi bland andet har mødt i skoven:

El quinde coffee farm

Olinguito ( en uopdaget art indtil for nylig )

 

kaffe fra Ecuador

Puma (set i 2017 på kaffefarmen)

 

Michiel dyrker kun arabica sorter, som Caturra , Typica og Villa Sarchi på 40 km terrasser, han gravede ind i det stejle land, efter han plantede de oprindelige skygttræer for at genoprette økosystemet.  I dag er der mere end 25.000 kaffeplanter i El Quinde  og skov reservatet som ligger lidt længere oppe i bjergene og flere plantes hvert år.

 

vores samarbejds partnere

Ved kaffehøsten bliver kun de røde bær plukket

 

Tandayapa dalen , som ligger lige på ækvatoren på over 1500 meter højde, er kun en times kørsel fra Ecuadors hovedstad, Quito  I begyndelsen af 2016 dannede Michiel en alliance med et par andre kaffebonder i området for at  skabe Cloud Forest Coffee Farms, ledet af Brian Krohnke og hans partnere i USA, fra Tiny Footprint Coffee.

.

tiny footprint coffee

Tiny Footprint Coffee  er verdens første kulstofnegative kaffe, der bidrager med midler til Mindo Cloudforest Foundation’s genplantningsindsats i Ecuador, mere for at kompensere for deres kulstoffodaftryk . Det gør at Cloudforestcoffeefarms er som projekt  helt unikt :: 2 kaffebønder i Tandayapa-dalen og 2 kafferistere, en i USA og en i Europa som producerer en fremragende kaffe direkte fra genoprettet regnskov.

cloudforestcoffeefarms

Cloud Forest Coffee Farms bringer denne alliance af brødre sammen ;   kaffebønder og kafferistere for at hjælpe dig , med at opleve det bedste Andes bjergene har at byde på : kaffe, natur, biodiversitet og social retfærdighed – en ny og bæredygtig økonomi i restaurerede skovområder.

APECAP , Ecuador.

En anden samarbejdspartner i Ecuador  er også et kaffekooperativ som ligger i det sydlige Ecuador ved Palanda tæt ved grænsen til Peru.

Denne kooperativ er del af en større organisation som hjælper dem at placere dem som top spillere i Ecuadoriansk kaffe. Det er et kooperativ i udvikling, med en afdeling unge kaffebønder som er meget entusiastisk og passioneret omkring kaffe. De har vundet flere gange priser i kaffekonkurencen Taza Dorada (mange ‘lots’ af Taza Dorada bliver solgt for over $20/lb grøn kaffe).

Kaffebønderne har stadig traditionelle varieteter som Typica, Caturra, og Bourbon som har været nøgle til deres succes.  Rust har været en problem og den nemmeste løsning er sprøjte med chemikalier. Men deres respekt for naturen har vist dem vejen til at bruge økologiske methoder .

Mikro klimaet i denne område er unikt. Det er meget våd året rundt og temperaturen ligger mellem 12 og 28 grader.  Det er et ideelt klima til kaffe, og det kan man smage!

Kaffen har en god sødme og frugtagtig smag.  En god balanceret, rund kaffe med mange blomstrede og karamel noter. Den giver en ren kop kaffe med en let krop. 

 

Karakter:  Balanceret, rund, toner af chokolade. Denne kaffe bliver brugt til vores espresso.

Bønner størrelse:  Gennemsnitlig

Certificering: Organic

APECAP

APECAP er også på facebook

apecap

Medlemmer af APECAP i Palanda i det sydlige Ecuador.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren