ROASTERS UNITED
Vi importerer det meste af vores kaffe igennem Vores organisation Roasters United. Vi er en grupper af omkring 30 kaffe ristere i Europa i forskellige lande , som Danmark, Tyskland , Frankrig, Schweiz, Østrig, Italien og Polen.
Vi bestræber os at besøge alle vores kooperativer vi samarbejder med , mindst en gang om året, til at rådgiver , sparre og socialisere. Bønderne får som regel en bedre pris for deres kaffe end hvis de ville sælge det lokalt eller til mellem forhandlere.
Kooperativer Aekvatorkaffe samarbejder med :
-Dr Congo. Kaffekoopertaivet SOPACDI.
-Etiopien ; Kaffekooperativet Silicho
-Etiopien natural : Taramesa
-Colombia : Fondo Paez
-Honduras natural : Combrifol
-India : Wayanad
-Peru : Cenfrocafe
-Sumatra : Permata Gayo
We are aware that in order to substantially impact the coffee industry, we have to combine resources, buy more coffee at fair prices and furthermore give the cooperatives a voice. As a group we have relationships to farmer groups in ten countries and visit them once a year. Furthermore we as roasters meet twice a year in order to discuss, exchange, cup coffees and plan ahead.
.
APECAP , Ecuador.
En anden samarbejdspartner i Ecuador er også et kaffekooperativ som ligger i det sydlige Ecuador ved Palanda tæt ved grænsen til Peru.
Denne kooperativ er del af en større organisation som hjælper dem at placere dem som top spillere i Ecuadoriansk kaffe. Det er et kooperativ i udvikling, med en afdeling unge kaffebønder som er meget entusiastisk og passioneret omkring kaffe. De har vundet flere gange priser i kaffekonkurencen Taza Dorada (mange ‘lots’ af Taza Dorada bliver solgt for over $20/lb grøn kaffe).
Kaffebønderne har stadig traditionelle varieteter som Typica, Caturra, og Bourbon som har været nøgle til deres succes. Rust har været en problem og den nemmeste løsning er sprøjte med chemikalier. Men deres respekt for naturen har vist dem vejen til at bruge økologiske methoder .
Mikro klimaet i denne område er unikt. Det er meget våd året rundt og temperaturen ligger mellem 12 og 28 grader. Det er et ideelt klima til kaffe, og det kan man smage!
Kaffen har en god sødme og frugtagtig smag. En god balanceret, rund kaffe med mange blomstrede og karamel noter. Den giver en ren kop kaffe med en let krop.
Karakter: Balanceret, rund, toner af chokolade. Denne kaffe bliver brugt til vores espresso.
Bønner størrelse: Gennemsnitlig
Certificering: Organic
APECAP er også på facebook