I 2011 var jeg i Ecuador for at hjælpe min bror med at plante træer og plukke kaffe.
Vi bruger den ‘våde’ methode, hvor bønnerne bliver vasket inden de bliver tørret . Her kan du se hele processen:
Når kaffe bønnerne er røde bliver de plukket.
Den røde skal trykker man fra, med hånden eller med en maskine. Og så skal de fermentere 12-16 timer i deres saft.
Næste dag bliver bønnerne vasket indtil vandet er klart.
I en spand eller med større mængder i en bassin.
Så bliver de tørret indtil de har en fugtighedsgrad på 13-11 %.
Sten, grene og dårlige bønner bliver sorteret fra.
Så har man Pergamino som skal behandles en gang til ,
hvor den hårde skal bliver fjernet in en maskine.
Og så bliver det eksporteret til Danmark og ristet og
man har en super god kop kaffe
Hoi Coco,
Ziet er mooi uit. En goede gebruik van natuurlijke koffiekleuren!
veel succes,
Ik was er helaas niet in Amsterdam toen Iben met Cinedans optrad. Ik zat in een Boeddhistisch klooster. Ook goed zullen wij maar zeggen.
tot gauw weer,
Marc