Kaffe rejse

Har du lyst til at rejse til Ecuador og få en oplevelse for livet?  Se den skønne natur og hjælpe lidt med kaffehøsten? Se hvordan der bliver høstet og forarbejdet? Du kan selv plukke bønnerne, tørre og riste dem og smage kaffen helt frisk. Du kan høre om kaffens historie i Ecuador og møde nogle lokale i den…

Læs mere

Kaffe Fra Ecuador

AAPROCNOP i Ecuador har lavet en første set op til en hjemmesiden: www.cafedelaloma.ec I første omgang kun på spansk ,men forhåbentligt i fremtiden også på engelsk. Café de la Loma | Eco-artesanal; de Altura; Asociativo… www.cafedelaloma.ec Con orgullo la asociación artesanal de productores y comercializadores de café del noroccidente de Pichincha (respira hondo) presenta su…

Læs mere

bæredygtig kaffe

Hvis du kigger på billeder af en gennemsnitlig kaffe farm ser du kaffe planter i længe rækker uden skygge og i fuld sol. Er det godt for naturen og for kaffen?   Det synes vi ikke.  Vi begyndte i 2001 med at plante træer som danner kvælstof kugler som elletræer og maracuya. Det forbedre jord forholdene…

Læs mere

En god crema

Min Promac og mig. Sidste år fik vi indstalleret en Promac Green Plus espresso maskine ind i bilen. Den kører på gas og lidt el fra batterierne. En stor tak til Jørn Klemmen for at installere den . Den laver en super godt crema, specielt med vores Cremspresso , som er en god espresso blanding…

Læs mere

Brug hele bønner

Jeg møder stadig folk som er ikke klar over at man skal købe og bruge hele kaffebønner for at lave en godt kop kaffe.  Kværn det selv derhjemme , med sådan en gammeldags en en eller en elektrisk kværn Man kan også købe kværne hvor man kan indstille hvor fint man vil have det. Lav…

Læs mere

flere kaffe planter i reservatet

Indtil nu er der plantet 2300 ‘Villa Saarchi’,  hovedsaglig i reservatet.  De bliver plantet med 2x2m mellem rum, dvs 2500 planter per hektar.   ‘Caturra Roja’ hvor vi har plantet 20.ooo af, bliver plantet med 2×1,5m mellem rum  ,dvs. 3300 planter per hektar.   Det er fordi ‘Villa Saarchi’ er bredere og højere end de almindelige Tipica.

Hvordan dyrker vi kaffe

I 2011 var jeg i Ecuador for at hjælpe min bror med at plante træer og plukke kaffe. Vi bruger den ‘våde’ methode, hvor bønnerne bliver vasket inden de bliver tørret . Her kan du se hele processen: Når kaffe bønnerne er røde bliver de plukket. Den røde skal trykker man fra, med hånden eller…

Læs mere

Kaffe Import fra Ecuador

Jeg har været hos quijote-kaffe i Hamburg den 7-3 og det var en stor oplevelse.  De importerer en god kaffe fra kooperativet AACRI som er nabo af min brors kooperativ.  Vi har snakket om at dele en container til transport til Denmark.  Høsten er færdig i september/oktober 2013, og så kommer det til hamburg hvor…

Læs mere